Banneri za vaše blogove.







Za one koji ne znaju kako, u polju ispod bannera kliknite desnim mišem pa označite sve u tom polju, kliknite copy i na vašem blogu gdje bi stavili moj banner kliknite paste. Hvala svima koji se odluče staviti. Javite mi se kako bi ja vas mogao staviti na popis za posjete drugih blogova:
brncic@gmail.com


Zagrebačke mažoretkinje

Serbus :)

Napokon uspio najti vremena za novi post. Neki su me tražili da pišem o njima pa sam reko - zakaj ne.

Veli se „Samo su zagrepčanke ljepše od Zagreba“ . Slažete li se s time ? Postoji skupina djevojaka kojom se svi zagrepčani i svi koji vole Zagreb mogu ponositi. Dobile su pridjeve „Najbolje ambasadorice grada Zagreba“ , „Živući suvenir grada“, „Simbol Zagreba“ .... – one su Zagrebačke mažoretkinje. Gdje god dođu izmame uzdahe i privlače pozornost.

Foto: zagrebačke mažoretkinje blog.hr


Počnimo od samih početaka. Osnivač Zagrebačkih mažoretkinja je Alen Šćuric (koji je ujedno i predsjednik EMA - Europske mažoret asocijacije). Imal sam čast upoznati dotičnog gospodina koji mi je ispričal svoju priču kak su "nastale" mažoretkinje. Sam ured Zagrebačkih mažoretkinja nalazi se u privatnoj kući gosp. Šćurica u Vrapču. Zašto u privatnoj kući ? Početak bio je težak, financiralo se iz vlastitog đepa, a financijske mogućnosti bile su malene a ni danas nisu nešto bajne. No, upornošću, snalažljivošću i željom stvorene su Zagrebačke mažoretkinje.
Alan Šćuric - osnivač Zagrebačkih mažoretkinja te predsjednik EMA-e, foto: Ivan Brnčić 2013.


Prostor je, naime, predstavljao veći problem. Radi poštivanja zakona, dan danas, gospodin Šćuric sam sebi mora plaćati korištenje prostorija Zagrebačkih mažoretkinja u vlastitoj kući. No, najveći problem ne leži u tome. Naše „Zagrebačke lepe puce“ nemaju vlastitu dvoranu za treninge. Radi potrebe iznajmljivanja prostora gdje bi se djevojke mogle pripremati za nastupe dovodi do toga da im se treninzi odvijaju na dvanaest različitih lokacija u Zagrebu. Tu se javljau dodatni problemi kada, iz ovih ili onih razloga, moraju napustiti prijevremeno dvoranu u kojoj vježbaju. Obzirom na njihov uspjeh , osobito u promociji grada Zagreba, smatram da bi se razne institucije, kao i sam grad Zagreb, trebali iskazati i osigurati im prostor za treninge i pripreme.

Dio medalja u uredu mažoretkinja, foto: Ivan Brnčić 2013


Zagrebačke mažoretkinje su svoj prvi nastup imale 8.12.1993 kada su nastupale su uz samo jednu pjesmu – Radetsky marsch . Danas za njih skaldaju Nikica Kalođera i Darko Berović. Znači da ove godine imaju jubilarnu dvadesetu. Imaju zaista impresivan „životopis“ : preko 3500 nastupa, 13 puta prvakinje Europe, 17 puta prvakinje Hrvatske. Imale su više od 250 nastupa u inozemstvu u 22 zemlje. O njima je napisano više od 585 novinskih članaka u 196 različitih novina diljem svijeta. Nastupaju za razne institucije kao što su Vlada Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Zagreba, Poglavarstvo Grada Zagreba, Hrvatska vojska, Predsjednički ured, UEFA, GNK Dinamo i mnoge druge.

Foto: zagrebačke mažoretkinje blog.hr

Zagrebačke mažoretkinje imaju više od 600 članica i često raspisuju audicije za nove članove. Zanimljiv je podatak da je u sastavu mažoretkinja i Zagrebačka gradska straža koja je utemeljena 1833. kao streljačka postrojb, a od 1848. je bila osnovna postrojba bana Jelačića.

3.9.2013. su obranile titulu Europskih prvakinja
Foto:zagrebačke mažoretkinje blog.hr


nadam se da bu naše lepe puce ubrzo dobile svoju stalnu dvoranu za korištenje kako bi bile još bolje i još uspiješnije. Nadam se da će slaviti i stoljetne obljetnice. Ovim puem im želim sve najbolje u danjem natjecanju i puno uspjeha.

Toliko od mene za ovaj put..čitamo se uskoro (nebu više prošlo ovoliko vremena između postova :)

Serbus, najte kaj zamerit i sve vas lepo pozdravljam.

Neke fotografije su uz dopuštenje preuzete sa bloga Zagrebačkih mažoretkinja te se smiju djeliti isključivo uz navođenje izvora

Kaj velite (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


Slike koje navedem mojim imenom - Ivan Brnčić, su autorske fotografije te ih se ne smije tiskati i umnožavati i sl bez predhodnog dogovora samnom. Kada kopirate neki tekst - molio bi da se stavi link na blog Već sam naišao na moje tekstove bez navođenja izvora ili autora. Tekst koji je ukošen - je citiran te će bit naveden izvor. Fotografije koje nemaju moje ime, treba djeliti na isti način, imenovati autora koji se nalazi ispod fotografije. Fala.



Kaj pratim
• Zagrebački kutak
• Zg-magazin
• Nepoznati Zagreb.blog.hr
• Časopis "Zagreb moj grad"
• Zdenko's corner
• GP-zagrebancije
• From Zagreb with love
• sekasmith2.blog.hr
• Prikriveni simboli grada Zagreba
• Portal Zagreb online
• ZGportal
• Zagrebačke mažoretkinje blog



Ako vam se sviđa neki post, slobodno kliknite da vam se sviđa (LIKE) :) niš ne košta a možete pokazati svojim frendovima ovaj blog :) Fala




Na današnji dan - Zagreb


Ovaj blog uređuje i vodi

Create Your Badge



eXTReMe Tracker
Brnčić Ivan (C) Zmay
Ovaj blog nema nikakve veze sa Zagrebancija TV i Zagrebancija portalom